0745.344.330

Tot ceea ce trebuie sa stii despre testament

De-a lungul vietii, oamenii strang tot felul de bunuri si reusesc chiar sa adune sume considerabile de bani. De foarte multe ori, dupa decesul unei persoane apar tot felul de discutii referitoare la modul in care trebuie sa fie impartite bunurile.

Pentru a se evita certurile si discutiile a aparut testamentul. Un testament este un act juridic irevocabil dupa ce o persoana a incetat din viata, prin care bunurile sale sunt impartite in diverse moduri. Din pacate, foarte multi dintre cei care ar dori sa lase un testament nu stiu cu exactitate cum se redacteaza un astfel de document sau care sunt actele de care este nevoie. Tocmai de aceea, vom incerca sa lamurim cat mai multe detalii in acest sens.

Imagini pentru will photo

Care sunt actele de care este nevoie pentnru redactarea unui testament?

Redactarea unui document de acest fel trebuie sa se faca intr-un birou notarial. Pentru a economisi cat mai mult timp, inainte de a merge la notar trebuie sa pregatesti cateva acte si cateva detalii.

  • Actul de identitate.
  • Doi martori. In momentul semnarii testamentului trebuie sa existe doi martori. Acestia trebuie sa aiba, de asemenea, actele de identitate la indemana;
  • Datele de identificare ale persoanei in favoarea careia se lasa testamentul;
  • Actele de proprietate ale bunurilor care fac obiectul testamentului.

Ce contine un testament?

De cele mai multe ori, testamentele contin informatii referitoare la bunurile care sunt considerate patrimoniu succesoral. Testamentele pot contine si diverse alte dispozitii de ultima vointa. Fiecare dispozitie este un act juridic independent.

Cum trebuie sa fie formulat testamentul pentru a fi validat?

In legislatia din Romania exista o singura varianta prin care un testament poate sa fie validat: sa fie lasat sub forma scrisa. Desi exista si state in care testamentul oral poate fi valabil, atata vreme in care exista un anumit numar de martori, in legislatia din Romania nu este legal testamentul oral.

Testamentul poate sa fie secret?

Da! O persoana isi poate exprima ultima dorinta in mai multe forme de testament, in functie de diversele imprejurari in care se afla. Daca doreste, poate sa lase testamentul secret. De asemenea, testamentul poate sa fie olograf sau autentic.

Daca iti doresti sa redactezi un testament, cea mai buna solutie este sa ceri cat mai multe informatii de la un notar. In felul acesta vei obtine tot ceea ce doresti intr-un timp foarte scurt.